Grup de suport emoțional și terapeutic pentru mame

„Am crezut ca cei 17 ani de experinta profesională in lucrul cu copiii, împreuna cu rolul de sora mai mare, matusa și nasa ma vor ajuta sa fiu pregătită și sa ma adaptez ușor rolului de mama. Doar ca uneori informațiile, strategiile, practica din cabinet și nici măcar sfaturile nu ma ajutau sa imi gasesc echilibrul si resursele necesare. Simtem nevoie sa vorbesc cu cineva care sa ma înțeleagă, sa treacă prin ceea ce treceam și eu, sa fie acolo și sa ma asculte… doar atât. Am descoperit astfel ca discutiile cu alte mamici ne ajutau sa ne reglam emoțiile si sa ne conectam mai ușor cu bebelusii noștri.
Sper ca acest grup sa fie o resursa pentru cât mai multe mamici.” (Raluca Ionescu, Terapeut Cognitiv)

Acest grup de suport terapeutic și emoțional se adresează mamelor care au copii cu vârsta între 0-3 ani.

 „Atunci când un copil se naște, mama se naște și ea din nou”. – Gilbert Parker

Un studiu publicat în decembrie 2016, în prestigiosul jurnal Nature Neuroscience, analizează schimbările creierului în timpul sarcinii.

Toate aceste schimbări, care au loc în creierul mamei în timpul sarcinii, o ajută pe mamă să se adapteze maternității și să se pregătească pentru îngrijirea adecvată a bebelușului.

Însă nu doar creierul se schimbă, ci și corpul , viața socială, viața profesională, relația de cuplu.

Toate aceste schimbări pot reprezenta o provocare pentru tinerele mămici.

Există acestă expresie  “este nevoie de un sat pentru a creste un copil “ și cred că satul reprezintă resursele și suportul necesar proaspetelor mămici. Realitatea ne arată însă, că “societatea modernă nu este organizată în așa manieră, încât să le faciliteze femeilor tranziția atunci când devin mame” (terapeut Naomi Stadlen).

Așa că am creat acest proiect pentru a construi “satul” de care are nevoie fiecare mamă.

Vă invit să discutăm despre:

  • Provocările rolului de mamă
  • Conexiune și atașament

Stadiile de dezvoltare a copilului 0-3 ani:

  • Cum dezvoltăm limbajul
  • Cum putem pune bazele inteligenței emoționale
  • Cum dezvoltam inteligența cognitivă
  • Importanța jocului
  • Cum ne jucăm
  • Ce jucării folosim
  • Cum gestionăm comportamentele nedorite

Strategii de parenting

Gestionare situațiilor de boală

Alimentație

Întâlnirile vor avea loc într-un un cadru de siguranță, în care mamele își pot exprima emoțiile, îngrijorările, provocările și părerile, fără să se simtă rușinate sau judecate. Vom aveam invitați speciali și specializați, care ne vor ajuta să acoperim toate subiectele.

Program 11:00-12:30

Eu sunt Raluca Ionescu, mamă, psiholog clinician și terapeut cognitiv comportamental. Am experință de 17 ani în lucrul cu copiii, părinții și cadrele didactice.